Bugun...


RUS HASTALAR, DORUK NİLÜFER HASTANESİ’NDE ŞİFA BULACAK…
Tarih: 08-07-2023 12:43:00 Güncelleme: 08-07-2023 12:43:00 + -


DORUK HASTANELERİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖMER NAMLI: “RUSYA İLE OLAN İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK. “BURSA’NIN SAĞLIK TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALMADIĞINA İNANIYORUZ” DEDİ

facebook-paylas
Tarih: 08-07-2023 12:43

 RUS HASTALAR, DORUK NİLÜFER HASTANESİ’NDE ŞİFA BULACAK…

Doruk Hastaneleri bünyesinde yer alan Doruk Nilüfer Hastanesi ve Moskova merkezli Medica Tour  firması ile yaptığı işbirliği çerçevesinde ilk hastasını kabul ederek tedavi etti.  İşbirliği kapsamında Medica Tour’un CEO’su  Tatiana Sokolov ve İş Geliştirme Direktörü Oleg Ponimatro da hastaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Rusya’da sağlık turizm alanında ilk on arasında bulunan  ve dünyanın çeşitli ülkelerine tedavi amaçlı hasta gönderen Medica Tour’le yapılan anlaşmayla sağlık turizmine katkı yapılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doruk Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Namlı, Bursa’nın sağlık turizminden istenilen payı almadığına dikkat çekti ve Doruk Nilüfer Hastanesi olarak Rusya ile yapacakları anlaşmalarla Bursa’nın sağlık turizminden aldığı payı büyütmeyi planladıklarını ifade etti. Bursa’nın aynı zamanda bir kaplıca kenti olduğunun da altını çizen Namlı,  gelen misafirlere bunu anlattıklarını belirtti.

“RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

Media Tour ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde ilk hastalarını ağırladıklarını belirten Namlı, Türkiye’nin Rusya ile içinde bulunduğu dostluk sürecinde ilişkilerimizi daha arttırarak devam ettirmek kararlılığında olduklarını dile getirdiği açıklaması şöyle, “Rusya’dan Moskova’dan sağlık turizm firmasının Medica Tour’un CEO’su Tatiana Sokolov ve İş Geliştirme Direktörü Oleg Ponimatro misafirlerimiz olarak Bursa’ya ve hastanemize geldiler. Kendileriyle birtakım görüşmeler yaptık oldukça önemli girişimlerde bulunduk ve Medica Tour firması Moskova’da yaklaşık 25 yıldır sağlık turizmi yapan ve dünyanın değişik ülkelerine hastalarını gönderen bir ciddi bir sağlık turizmi firması. Özellikle de zor vakaları, daha ağır vakaları bu anlamda dünyanın değişik ülkelerde tedavi ettirme fırsatı bulmuş ve yerinde değerlendirmelerde bulunmuş bir firma. Rusya’da rehabilitasyon hastalarına hizmet vermek üzere termal turizmde çok önemli bir yer olması sebebiyle hastanemizin bu alanını altını çizerek gezdiler.  Bu konudaki işbirliğimizi karşılıklı gündeme aldık çünkü termal olarak hem hastane olup hem termal olarak hizmet verebilecek bir başka kuruluşun dünyada olmadığını ifade ettiler. Bizde hem rehabilitasyon, fizik tedavi, ileri onkoloji hastaları, plastik, estetik cerrahi, özellikle pediatrik kardiyoloji konusunda,  inme hastalıklarının tedavisi gibi önemli konuları ele aldık. Bir takım işbirliği protokolleri imzaladık. Rusya’nın da özellikle bir ambargoya karşı karşıya olmasından dolayı ülkemizle içinde bulunduğu bu dostluk süreci içerisinde ilişkilerimizi daha da arttırarak devam ettirmek kararlılığı içerisindeyiz.  Zaten bu esnada bir hastaları vardı hastanemizde ameliyat oldu bu hastayı da bu vesileyle ziyaret ettiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“GÖRDÜĞÜM İYİ HASTANE”

Türkiye’ye daha önce geldiğini fakat daha önce bu kalitede iyi bir bir hastane görmediğini ve işbirliği yapmaktan memnun olduklarının altını çizen Medica Tour’un CEO’su Tatiana Sokolov da, “İlk defa Bursa'ya geldim ve çok memnun kaldım. Aynı zamanda özellikle hastanenin hem termal suların olması hem de doktorun olması hastaları çok memnun ediyor.  Daha önce buraya bir tane hasta gönderdik şu an çok memnun zaten onu da ziyaret ettik. Belki bir ay sonra buraya gelip termal terapiyi görmek için tekrar gelebilir.  Özellikle çocuk bölümü çok merak ediliyor şu an Rusya'da çocuk hastalıklarında çok vakaları var. Bu nedenle ilk fırsatta çocuk hastaları göndermeyi planlıyoruz.  Bu zamana kadar en iyi hastaneyi Türkiye’de gördük diyebilirim.  Doruk Nilüfer Hastanesi kurucularına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 




Kaynak: Bülten

Editör: Bursa Sokak Gazetesi

Bu haber 229 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI